Optima | Specialist op het gebied van drukwerk, grafisch ontwerp en digitale publicaties

Tijdschema

Promoveren doe je meestal maar één keer. Dus waar moet je allemaal aan denken. Hoe lang duurt het opmaken, vormgeven en drukken van uw proefschrift?

Stap 1

Professioneel advies, gebaseerd op uw proefschrift.

Een goede voorbereiding voor het afdrukken van uw proefschrift is essentieel. Wij informeren u graag, zodat u weet wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van uw proefschrift. Natuurlijk kunnen we het ontwerp voor u doen. Om het beste resultaat te garanderen bieden wij diverse druktechnieken en bindmogelijkheden. Wij kunnen uw proefschrift digitaal of in offset afdrukken, uw omslag voorzien van een mat of een glanzend laminaat en zelfs met spot-UV (opdikkende glanzende lak), genaaid of gelijmd laten binden, paperback (softcover) of een hardcover enz..

Wilt u weten wat de beste optie voor u is? Kijk eens naar ons aanbod of neem contact op met een van onze medewerkers van Optima.

Stap 2

Vraag een offerte aan voor het maken van uw proefschrift.

Als u alle specificaties van uw proefschrift op onze website invult, ontvangt u binnen 1 werkdag een op maat gemaakte offerte. Indien u niet precies weet wat u moet invullen, schroom dan niet om ons te bellen. Wij kunnen u zeker helpen bij het invullen de van de juiste specificaties. Wij bieden hoge kwaliteit voor een scherpe en competitieve prijs. U kunt ervoor kiezen om het ontwerp van het omslag en/of de binnenpagina's door Optima te laten verzorgen. Uiteraard kunt u de lay-out en het coverontwerp ook zelf doen.

Stap 3

Bestanden aanleveren

Zodra u de offerte accepteert, sturen wij u alle benodigde documenten, zodat u precies weet wat u ons moet sturen en hoe u deze bestanden moet aanleveren. Tevens zullen wij u een tijdschema sturen.

Stap 4

Lay-out door Optima of bestanden controleren

U heeft twee mogelijkheden. De lay-out door Optima laten verzorgen of het zelf doen. Als Optima aan de slag gaat, begint de ontwerper te werken aan de lay-out van uw binnenpagina's en/of omslag zodra alle benodigde documenten van u zijn ontvangen. Binnen een paar werkdagen sturen wij u een eerste ontwerp van de lay-out. Naar aanleiding van dit ontwerp kunt u ons uw commentaar sturen. De ontwerper zal deze opmerkingen verwerken en de uiteindelijke lay-out afronden die we dan naar u opsturen.

Als u zelf de lay-out verzorgt, stuurt u ons een drukklaar pdf. Voordat we de bestelling voor het testboek plaatsen, gaan we deze bestanden eerst controleren, om ervoor te zorgen dat de bestanden voldoen aan de (technische) eisen voor afdrukken. U ontvangt binnen een werkdag feedback over dit bestand. U krijgt de gelegenheid om het bestand indien nodig zelf aan te passen of de hulp van Optima in te roepen.

Stap 5

Definitieve bestanden

Zodra uw bestanden klaar zijn, gaan wij een testboek voor u maken. Wij streven altijd naar het beste resultaat. Om deze reden raden wij u aan om eerst een testboek af te drukken, zodat u kunt zien hoe het boek er uit zal zien.

Om de testboek te maken, hebben we de drukklare bestanden nodig van de binnenste pagina’s en het omslag. Als deze bestanden te groot zijn om per e-mail te versturen (maximaal 8 MB), kunt u deze bestanden via http://wetransfer.com sturen. Dit is de veiligste en meest efficiënte manier om de bestanden te verzenden. Vervolgens zullen wij de productie specificaties verifiëren. Indien we voor 9.00 uur beschikken over een drukklaar bestand, wordt de productie dezelfde dag nog opgestart.

Stap 6

Testboek ontvangen

Na ongeveer drie werkdagen (afhankelijk van de post) ontvangt u uw testboek. We plannen altijd een paar extra dagen tussen de aflevering van het testboek en het vervaardigen van de gehele oplage. U heeft daarmee tijd om het testboek te controleren en er is tijd om eventueel tweede testboek te bestellen.

Stap 7

Testboek is akkoord

Als het testboek is goedgekeurd starten we de productie van de gehele oplage. Voor de productie gebruiken wij dezelfde bestanden waarvan het testboek eerder is gemaakt.

Stap 8

Boeken drukken

Een normale bestelling (softcover, garenloos gebonden) duurt 10 werkdagen om te verwerken en te leveren. Als u voor offsetdruk hebt gekozen, UV-spot, hardcovers, genaaid gebonden, enz. wordt de verwerkingstijd verlengd. De bezorgdatum wordt meegedeeld in de orderbevestiging die u van ons ontvangt zodra uw bestelling is geplaatst.

Hora finita!

Het spannendste moment is aangebroken, de promotie zelf! U kunt zich nu volledig richten op deze dag. Na vele jaren van hard werken ontvang je je doctorstitel. Vergeet niet om tijdig je vrienden, familie en collega's uit te nodigen voor deze feestelijke ceremonie! En vergeet vooral niet te genieten. Het is tenslotte een feestdag.