Optima | Specialist op het gebied van drukwerk, grafisch ontwerp en digitale publicaties
Proefschrift drukken

Proefschrift drukken

Boeken maken is een vak. Ons vak.

Proefschrift drukken

Voor indrukwekkend drukwerk

Traditioneel drukwerk (offset) en digitaal drukken/printen vormen nog steeds de basis van het drukwerk van Optima. Optima levert een grote diversiteit aan diensten. Zo helpen wij u graag op weg met de beste keuze wat betreft papier, laminaat, kleur en drukwijze. Daarnaast bieden wij vele veredeling opties aan zoals pregen, verdikte spot-uv, traditionele spot-uv, hardbound-edities, stansen, kleur, glanslaminaat en mat laminaat. Wij halen het maximale eruit en doen dat voor de beste prijs. Optima ontzorgt de klant van A tot en met Z!

Proefschrift printen
Drukwerk proefschrift

Optima biedt de meeste drukmogelijkheden aan op de proefschriftenmarkt.


Elke productiemethode heeft sterke en zwakke punten. We zullen u adviseren welke methode het beste is voor uw boeken. Het hangt af van hoeveel boeken u nodig heeft, hoeveel kleurenpagina's erin zitten, de positie van de kleurenpagina's, de helderheid van de kleuren, het gebruik van grijze tekst of grijze delen. Als we de exacte specificaties kennen, krijgt u van ons een advies op maat over de productiemethode.

Proefschrift druk opties

 • Offset

  Proefschrift offset

  Offset (drukken)

  De traditionele drukwijze is offset. Het verschil in kwaliteit tussen offset- en digitaal drukken wordt steeds kleiner. Voorheen was het verschil duidelijk zichtbaar en stond offsetdrukwerk een stuk hoger aangeschreven dan digitaal drukwerk. Tegenwoordig is het verschil in kwaliteit tussen beide drukvormen aanzienlijk verminderd. Offsetdruk wordt nu met name toegepast voor hogere oplages. De prijs van offsetdruk is bij ongeveer 350 exemplaren (zwart/wit) gelijk aan de prijs van inkjet. Offset heeft hoge vaste kosten en een geringe variabele. Maar zodra er kleur in het binnenwerk zit zal digitaal drukken het bijna altijd winnen. Kleurenpagina's op inslag is bij printen heel eenvoudig. Bij offset is kleur uitsluitend in secties te verwerken en dat maakt het duur.


  • Drukwerk met een hoge oplage
  • Drukwerk in PMS-kleuren

 • Xerox iGen

  Proefschrift digitaal drukken

  Xerox iGen™ 150 pers (digitaal drukken)

  Dat twee partijen de letter X zo prominent in hun logo naar voren laten komen kan bijna geen toeval zijn. De letter X wordt veelal in woorden toegepast waarbij de vertaling een vorm van volume of buitengewoon presteren als betekenis hebben. Als het om de iGen 5 van Xerox gaat, dan doet dit product geen afbreuk aan zijn ontwerper. iGenX had wellicht een betere naam geweest, maar waarschijnlijk staat ons nog iets te wachten van een nog grotere betekenis als het gaat om digitaal drukken. Xerox heeft met de ontwikkeling van dit product veel aandacht besteedt aan productiviteit en afdrukkwaliteit. Tot 150 kleurafdrukken per minuut is het resultaat met een resolutie van 2400x2400DPI. De iGen 5 is daarbij van matte toner techniek voorzien dus een zeer getrouwe offset look en feel wordt hierdoor bereikt.


  • Pur binding
  • Grijsvlakken
  • Heldere kleuren
 • Nexpress

  Dissertatie digitaal drukken

  Nexpress (digitaal drukken)

  Ook bieden wij de optie voor Kodak NexPress. De Nexpress is digitaal drukken op het hoogste niveau. Het is de Rolls Royce onder de digitale printers. Door de hoge drukkwaliteit is het digitale drukwerk dat de Nexpress produceert bijna niet meer te onderscheiden van offset drukwerk. Deze digitale drukpersen sluiten naadloos aan op kwaliteitsdrukwerk geproduceerd op conventionele drukpersen. Kodak NexPress SX Digital Production Color Platform staat garant voor een afdrukkwaliteit die niet onder doet voor offsetdrukwerk. De prijs is echter wel gemiddeld hoger dan inkjet en toner, maar qua kwaliteit als je ze naast elkaar legt is het ook te zien. Bovendien biedt Nexpress ook de PUR binding optie aan.


  • Pur binding
  • Grijsvlakken
  • Heldere kleuren
 • Inkjet

  Proefschrift printen

  Inkjet

  Deze nieuwe afdrukmethode wordt elke dag verbeterd en is snel, efficiënt en milieuvriendelijk. De kwaliteit kan worden vergeleken met offsetdruk en biedt een verscheidenheid aan soorten papier om af te drukken. Met deze methode kunnen we sneller produceren dan ooit. 85% van onze proefschriften worden tegenwoordig met deze kwaliteit gedrukt. Ook uitgevers maken veelvuldig gebruik van inkjet. Optima heeft deze afdrukmethode gekozen voor de hoge kwaliteit van de rasters en de korte doorlooptijd . De soorten papier die wij standaard aanbieden voor deze afdrukmethode zijn HVO, Biotop en G-print. Maar in bijzondere gevallen gebruiken we een silk. Silk geeft meer helderheid aan de kleuren.


  • Is als het gaat om zwart printen de beste optie
 • Toner

  Thesis drukken

  Toner

  Heeft u liever een glanzend type papier met een nog betere kwaliteit? Geen probleem, wij bieden deze optie ook aan. Een van de afdrukmethode die wij aanbieden voor digitale productie is droog-tonerdrukken. Deze afdrukmethode duurt iets langer om dan een inkjetproductie, maar met droog-tonerdrukken is het met name de kleurhelderheid die opvalt. Iets duurder dan een inkjetproductie, maar prachtige heldere kleuren. Als u bijvoorbeeld beeldmateriaal heeft met specifieke RGB kleuren, raden wij u aan om deze methode van afdrukken te kiezen. De kwaliteit van het droge toner printen kan worden vergeleken met fotoboek kwaliteit.


  • Kleur met een glanzend effect

Opzoek naar een proefschrift drukker?

Een proefschrift is als een visitekaartje!