Optima | Specialist op het gebied van drukwerk, grafisch ontwerp en digitale publicaties
Nieuwe promoveren achtergrond
Boeken

Kwaliteitsboeken

Prachtige verzorgde boeken in lay-out naar keuze, inclusief omslag ontwerp door Optima, boekenleggers en stellingen.

Epub

Smart-App

Je proefschrift als interactieve app voor desktop, tablet en smartphone. Je kunt er mee werken in iedere moderne browser en op elk besturingssysteem, zowel online als offline.

Open Access

Split service (open access)

Optima Open Access Publishing. Hoofdstukken als afzonderlijke open access artikelen professioneel vormgegeven. Bovendien direct geschikt voor opname in de Universiteits-Repository.

Optima lanceert het nieuwe promoveren

Kwaliteitsboeken, smart-App en Open Access Split Service

Uiteraard prachtige boeken, want boeken zijn en blijven het tastbare bewijs van vele jaren hard werken. Maar steeds meer promovendi kiezen ervoor om naast de boeken het proefschrift ook als applicatie te laten maken. Optima maakt al jaren een prachtige adaptieve slimme applicatie. Geen speciale software nodig! Een handig click en read systeem. Veel klanten kiezen voor de combinatie, boeken en applicatie. In bijna alle gevallen een voordelige keuze omdat de applicatie gebruikt wordt i.p.v. een deel van de boeken. Het is dus in bijna alle gevallen een win/win situatie. Prachtige boeken en een geavanceerde applicatie. En een zeer milieuvriendelijke optie!

Maar Optima staat ook al met twee benen in de toekomst. In samenwerking met de Erasmus Universiteit heeft Optima software ontwikkeld waarmee de finale typeset versie gesplit wordt in afzonderlijke artikelen. We hebben het dan over een professioneel vormgegeven final author version van alle artikelen. En deze artikelen kunnen veilig worden gebruikt voor open access doeleinden.

Boeken plus Epub

Haal meer uit uw proefschrift!

Optima heeft meer dan 20 jaar ervaring in het maken van fraai vormgegeven proefschriften. Maar Optima staat niet alleen voor kwaliteitsboeken. Optima staat voor continue innovatie. Optima staat voor "Het Nieuwe Promoveren". Het Nieuwe Promoveren is voor elke wetenschapper en promovendus een "must have", omdat dit u de mogelijkheid geeft om niet alleen uw wetenschappelijke investering voor een zo breed mogelijk publiek uiterst eenvoudig te publiceren, maar bovendien behoudt uzelf ook auteursrechtelijk volledig de controle over de publicatie van uw proefschrift en de afzonderlijke artikelen!

  • Kwaliteitsboeken
  • Smart APP
  • Split service
  • Verzorgde boeken met vele extra opties mogelijk. Naast de verzorgd boeken wordt ook het omslag, boekenlegger en binnenwerk professioneel vormgeven. Daarnaast bieden wij nog een ondersteunende dienstverlening

  • Naast de kwaliteitsboeken wordt uw proefschrift als uw eigen smart-App geleverd (on- en offline), geschikt voor publicatie en direct te openen op elke Desktop, Tablet en Smartphone. De app is volledig adaptief en voorzien van de nodige smart features.

  • Uw proefschrift wordt tevens als afzonderlijke open access artikelen professioneel samengesteld. Alle artikelen zijn direct toepasbaar voor opname in de Universiteits-Repository. Bovendien kunt u zelfstandig beslissen om het artikel op diverse websites te publiceren (bijv. Research Gate). Deze dienstverlening is in nauwe samenwerking met de Erasmus-universiteit ontwikkeld en wordt nu aan alle Promovendi en Universiteit-Repositories in Nederland zonder bijkomende kosten ter beschikking gesteld.

Nieuwste digitale publicaties